Synthetisch haar

Bij kaalheid door chemotherapie wordt er vaak gebruik gemaakt van een synthetische haarwerk. Synthetisch haar is tegenwoordig niet meer van echt haar te onderscheiden, is makkelijk te onderhouden en zit altijd goed in model. U wilt natuurlijk dat uw haarwerk er mooi en natuurlijk uitziet en dat het onderhoud minimaal is. Naast synthetisch haar heeft u natuurlijk ook de mogelijkheid om een haarwerk te kiezen van echt haar. Wij adviseren u ter plekke welke onderhoudsproducten u voor een synthetisch haarwerk nodig heeft.


Echt haar

Echt haar vraagt meer onderhoud dan synthetisch haar. Was het haarwerk alleen wanneer het echt nodig is. Kies voor een shampoo geschikt voor een haarwerk van echt haar. Na iedere wasbeurt dient u het haarwerk te stylen in het juiste model.


Het opzetten van een haarwerk:


De achterkant van het haarwerk is te herkennen aan de verstelbandjes.
Neem de twee baleintjes, die aan de zijkant van uw haarwerk zitten in beide handen en plaats deze aan uw voorhoofd daar waar uw haarlijn begint.
Trek dan uw haarwerk naar achteren over uw hoofd. Het eventuele eigen haar stopt u terug onder de rand van het haarwerk. De twee baleintjes aan beiden kanten boven het oor dienen gelijk te zitten. Buig de baleintjes naar binnen om de pruik goed aan te laten sluiten. De elastische band in de hals kunt u door middel van haakjes of klittenband bijstellen. Modelleer het haarwerk op uw eigen manier. Controleer het haarwerk met een handspiegel of het eigen haar niet onder het haarwerk vandaan komt. Met speciale haarlak voor haarwerken kunt u uw haarwerk goed in model houden.


Onderhoud van een haarwerk van synthetisch haar:


Een pruik dient net als uw eigen haar onderhouden te worden. Voor beiden geldt dat transpiratie, stof, luchtvervuiling en huidvet het nodig maakt het haar regelmatig te wassen. Als u dagelijks een pruik draagt kunt u het beste twee pruiken tegen elkaar dragen.

Was uw haarwerk altijd met een daarvoor bestemde shampo. Maak een badje van lauw water en los de daarvoor bestemde shampo in op. Leg het haarwerk enkele minuten in het badje en beweeg deze aan de onderkant van het haarwerk heen en weer. Trek niet aan het haarwerk en pak het haarwerk nooit vast aan het mono gedeelte. Spoel het haarwerk in schoon lauw water tot het water helder is.
Maak opnieuw een badje met de daarvoor bestemde balsem en beweeg het haarwerk wederom aan de onderkant heen en weer. Rol hierna het haarwerk voorzichtig in een handdoek en laat deze vervolgens aan de lucht drogen. Zorg dat het haarwerk goed kan ventileren. U mag een haarwerk nooit nat of vochtig kammen of borstelen. Als het haarwerk helemaal droog is breng deze dan eerst een beetje in model met uw vingers alvorens te borstelen. Wij raden u aan bij dagelijks gebruik het haarwerk 1x per week te wassen. U mag een synthetisch haarwerk nooit met een föhn of krultang behandelen. Een synthetisch haarwerk kan niet geverfd worden. Haarwerken mogen uitlsuitend geknipt worden met een daarvoor bestemde schaar. Laat het haarwerk altijd luchten en bewaar deze nooit in plastic.

Onderhoud van een haarwerk van echt haar:

Neem een emmer met lauw water, liever te koud dan te warm. Dompel de pruik in het water en neem vervolgens een klein beetje shampoo en verdeel dit voorzichtig over het haar. Spoel de shampoo uit door de pruik langzaam heen en weer te bewegen door het water. Ververs het water zolang het nodig is en zorg ervoor dat alle shampoo uit de pruik verdwenen is. Verdeel vervolgens een beetje conditioner over de lengtes van het haar. Blijf uit de buurt van de knoopjes, want door de conditioner kunnen deze losraken. Spoel de pruik tenslotte totdat de conditioner uit het haar verdwenen is. Droog de pruik door deze in een handdoek te rollen en vervolgens het overtollige water eruit te knijpen. Niet wrijven of wringen!

Kam of borstel uw haar pruik alleen als het (bijna) droog is en gebruik bij voorkeur een speciale haarwerk – borstel/kam. Ontklit het eerst met uw vingers, en borstel vervolgens voorzichtig. Begin in lengte van het haar en werk langzaam naar boven. Föhnen en stijlen is mogelijk maar probeer dit tot een minimum te beperken. Bewaar uw pruik altijd op een standaard, zodat deze netjes in model blijft.

Een haarwerk van echt haar kan geverfd worden. Echter, het is niet echt goed voor uw haarwerk om dit te doen. Wanneer u wel wilt verven, dan dient u te kiezen voor een milde haarverf zonder bijtende bestanddelen zoals ammoniak en waterstofperoxide. Donkerder verven is minder ingrijpend dan lichter verven, dus houdt hier rekening mee. Door uw pruik niet of nauwelijks te verven, blijft deze het langste mooi.

Bestellen pruikenonderhoud synthetisch haar
synovation-shampoo

Shampo: de shampo is speciaal ontworpen pruiken en haarstukken te voeden en te beschermen. De shampo heeft een heerlijke geur van komkommer & munt.

Het zacht reinigen van pruiken en haarstukken in een badje van warm water.
Op waterbasis-formule, beschermd het haar.
250 ml / Prijs € 10,95

synovation-sprayonconditioner

Conditioner: de conditioner is speciaal ontworpen om pruiken en haarstukken te voeden en te beschermen. De conditioner heeft een heerlijke geur van komkommer & munt.

Bij dagelijkse gebruik blijven pruiken en haarstukken in goede conditie.
Op waterbasis, gemakkelijk uit te wassen in een badje van warm water.
250 ml / Prijs € 10,95

synovation-fibrooil

Pruiken-olie: de pruikenolie is speciaal ontworpen om pruiken en haarstukken te voeden en te beschermen. De pruikenolie heeft een heerlijke geur van komkommer & munt.

Een nieuwe formule die de pruik een mooie glans geeft en helpt bij het voorkomen van klitten en droge vezels. De pruikolie zorgt ervoor dat de pruik er natuurlijk gezond en glanzen uit blijft zien.

Gebruiken na het wassen in een badje van warm water.
250 ml / Prijs € 10,95

synovation-revitalizer

Revitalizer: de revitalizer dient u te gebruiken na het wassen met pruikenshampo. De revitalizer is speciaal ontworpen om pruiken en haarstukken te voeden en te beschermen. De revitalizer heeft een heerlijke geur van komkommer & munt.

Te gebruiken na het wassen met shampo in een badje van warm water. Uw pruik wordt zacht en geven de vezels een zijdeachtige glans.
Op waterbasis. Beschermd het haar.
250 ml / Prijs € 10,95

synovation-sprayonconditioner 

Spray conditioner: de spray conditioner is speciaal ontworpen voor het voeden en beschermen van pruiken en haarstukken. De revitalizer heeft een heerlijke geur van komkommer & munt.

Met deze stylingspray blijft uw pruik goed in model zonder dat het haar stijf of plakkerig wordt. Gemakkelijk uit te wassen in warm water.
250 ml / Prijs € 10,95

comfy-grip-head

 

 

Antislip band:
Met deze unieke antislip band voorkomt u wegglijden van uw pruik.

Comfortabele band van zacht en licht materiaal voor optimaal draaggemak. De band is gevuld met een therapeutische gel en verdeelt het gewicht van uw pruik. De band is perfect voor de gevoelige hoofdhuid, kan gemakkelijk worden schoongemaakt en absorbeert transpiratievocht. Geïmporteerd uit de VS.

Gebruiksaanwijzing:
Zorg dat uw hoofdhuid vrij van haar is en dat u de goede kant op uw hoofdhuid draagt. Wikkel de band rond uw haarlijn. De band zal goed blijven zitten zonder lijm. Zorg ervoor dat uw oren zijn vrij van de band zijn. Indien nodig, reinigt u de band met een vochtige doek.
Prijs € 59,00

styling head

Pruikenkop klein
Prijs € 9,50

wig-cap-01

Pruikenkapje
Prijs € 4,95

wig stand

Pruikenstandaard
Prijs € 5,95

wig tape

Pruikentape
Prijs per rol € 8,95

wigliner

wigliner1

headline it

De Wigliner:

De Wigliner is een dunne wegwerp voering die u veilig binnen een pruik aanbrengt met smal dubbelzijdig kleefband. Elk pakket bestaat uit 10 wegwerp voeringen. Het is een geweldig product om onder pruiken te dragen. De unieke combinatie van micro-vezel materialen zijn ontworpen specifiek voor uw behoeften en blijven droog en comfortabel. Het vocht-vervoersysteem trekt snel zweet weg van de huid en is een essentiële product voor elke drager van een pruik!

De wigliner laat lucht door en ademt
Is dun en hygiënisch en beschermt de pruik
Voorkomt zweet in de ogen en vermindert geur
Biedt comfort tussen de gevoelige hoofdhuid en een pruik
Antislip zodat u een comfortabel en veilig gevoelt krijgt
Bespaart geld: verlengt de levensduur van pruiken en haarwerken
Bespaart tijd: minder frequent wassen van pruiken en haarwerken
Individueel verpakt in pakketten van 10 stuks
Het heeft rubber getipt metalen uitsteeksels speciaal ontworpen om de pruik niet te beschadigen
Ongeveer 22 cm lang
Prijs € 24,95

   
tangel-zwart tangel-zwart1 tangleteezer1
Tangle Teezer voor pruiken
  • voor het verzorgen van pruiken, haarstukken en geweaved haar en dezelfde resultaten voor krullend- en afro haar
  • door het dagelijks borstelen verhoogt het de glans opmerklijk
  • het breken van het haar wordt geminimaliseerd en het haar zal voller en gezonder aanvoelen
  • De Tangle Teezer is niet te vergelijken met andere borstels.
Informatie over de Tangle Teezer voor eigen haar:
  • Pijnloos ontklitten van zowel nat- en droog haar door een vaste druk te gebruiken.
  • Het geeft een ontspannen hoofdmassage zelfs op de meest gevoelige hoofdhuid

Het is een wonder zegt Anne Robinson (tv persoonlijkheid)

tangelzwart tangleblue tangle teezer tangerine t-01 image
Prijs € 14,50 Prijs € 14,50 Prijs € 14,50 Prijs € 14,50
Zoals gezien op Dragons Den!

Wirwar-Teezer is de perfecte borstel voor gebruik op pruiken en haar stukken. Het zal de-tangle en vlotte pruiken, hair extensions en haar stukken zonder het uitrekken van de vezel.
Wirwar-Teezer heeft genomen de wereld door onweer voor zijn verbazingwekkend zachte haren ontklitten eigenschappen
De wirwar-Teezer is niet alleen voor haarstukken en pruiken, gebruik op wirwar vatbaar, boete, dik of krullend of moeilijk te beheren van haar voor wirwar gratis tresses.
"De wirwar-Teezer is echt Toon stoppen! Het dwars door de grof, strak gekrulde, lang rood haar van mijn dochter. Het is een wonder. Wirwar-Teezer is de sterkste schakel!"
Anne Robinson
TV-persoonlijkheid

  • Hits: 12841

Jan van Gentstraat 120 F, 1171 GN Badhoevedorp
Bank: BIC: INGBNL2A | IBAN NL55 INGB 0008069139
Tel: 31 (0)20 6670345
06 11401498 (Mary) 06 15490582 (Ilse)
KvK: 33305075 Contact / klachten

Facebook-app-icon
nlenfrdeitptrues